Kreativna dječja radionica: Moja prva videoigra

9.11. | SUBOTA | HUB385
10.11. | NEDJELJA | HUB385
Petračićeva ulica 6
otvoreno za javnost
prijave do popunjenja mjesta na mail inja@zagrebfilmfestival.com
Svi sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala. Radionica je besplatna.

 

Radionica je namijenjena mladima u dobi od 7 do 13 godina, a njezin cilj je naučiti polaznike kako nastaju videoigre. U podučavanju se koristi jednostavni softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja MIT Scratch kojom će samostalno izraditi jednostavnu igru.

voditeljica radionice

Nika Tilić

Nika Tilić diplomirala je na FER-u. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti ove vještine.

ukratko o HUB-u

HUB

HUB385 je dom mladim developerima, kreativcima, inovatorima i poduzetnicima. Promičemo inovacije, suradnju i razmjenu svih znanja. U suradnji s različitim partnerima organiziramo konferencije, radionice, meetupe, programerske maratone (tzv. hackathone), panele, presice, promocije novih proizvoda i razna druga događanja iz područja tehnologije, komunikacija i inovacija. Kao podržavajuća platforma povezujemo i ojačavamo sve zainteresirane ljude željne novih znanja i prilika za zajednički rad na raznim tehnološkim projektima.