ŽIRI

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Dana Budisavljević - redateljica, producentica

Debitirala kao redateljica dokumentarnim filmom Sve 5! (2004.). Širu popularnost stekla obiteljskim filmom o coming-outu Nije ti život pjesma Havaja (2012.). Producirala je dokumentarni serijal Betonski spavači Saše Bana, filmove Lijepo mi je s tobom, znaš Eve Kraljević, Onda vidim Tanju Jurja Lerotića i dr. Njezin dugometražni debi Dnevnik Diane Budisavljević (2019.) osvojio je niz nagrada na Pulskom filmskom festivalu, uključujući onu za najbolji film, režiju i nagradu publike.

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Elmir Jukić - redatelj

Redatelj je kratkih igranih i dokumentarnih filmova Čovjek koji je kuću zamijenio za tunel, Ram za sliku moje domovine i Majka te humorističkih TV-serija Lud, zbunjen, normalan, Dva smo svijeta različita, Kriza, Lažni svjedok, Ne diraj mi mamu i Konak kod Hilmije. Njegov film Žaba, snimljen prema drami Dubravka Mihanovića, osvojio je niz nagrada na međunarodnim festivalima. Docent je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i profesor TV-režije na AAB Kolegji u Prištini.

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Ágnes Kocsis - redateljica

Diplomirala je poljski jezik i književnost, estetiku i filmsku teoriju na mađarskom sveučilištu Eötvös Lóránd, a potom i filmsku režiju na Akademiji dramske i filmske umjetnosti u Budimpešti. Njezin kratki film A vírus podijelio je treće mjesto u sekciji Cinéfondation u Cannesu 2016. Dugometražni Friss levegő (2006.) prikazan je na Tjednu kritike u Cannesu. Za film Adrienn Pál (2010.) osvojila je nagradu FIPRESCI u programu Izvjestan pogled u Cannesu. Dobitnica je nagrade Béla Balázs 2011.

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Stefan Bošković - scenarist

Scenarist dugometražnog filma Ispod mosta, među stijenama, nagrađivanih kratkometražnih igranih filmova Umir krvi, Peloid, Put i Martin te dvije sezone sit-coma Dojč Caffe. Objavio je nagrađivani roman Šamaranje i zbirku priča Transparentne životinje. Priče su mu prevedene na engleski, njemački, kineski, ruski, slovenski, albanski i makedonski jezik i objavljene u međunarodnim antologijama i časopisima kao što su Best European Fiction, Words Without Borders i BODY Literature.

 

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Maja Jelisić Cooper - direktorica Klasik TV-a

Nakon što je stekla diplomu povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu diplomirala je i MBA studij na Sveučilištu u Leicesteru i na ESCEM-u. Suosnivačica je i direktorica Klasik TV-a, kanala posvećenog filmovima iz Hrvatske i regije. Njezin novi TV-projekt je DOX TV, kabelski i IPTV kanal posvećen prvenstveno autorskim dokumentarcima iz cijeloga svijeta, lansiran ovo ljeto u Srbiji i Crnoj Gori.

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Mladen Stanić - redatelj, scenarist

Student završne godine diplomskog studija režije igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autor je nekoliko nagrađivanih kratkometražnih filmova. Najpoznatiji među njima su Sitnica i Bila soba koja je između ostalog na 16. ZFF-u nagrađena Zlatnim kolicima za najbolji hrvatski film u programu Kockice.

PLUS

Lina Jelena Galijatović

Od malih nogu nedjeljom je s obitelji gledala filmske klasike i tako razvila filmski ukus. Filmovi u njoj bude znatiželju i nadahnuće. Voli ih analizirati i raspravljati o njima. Smatra se umjetničkim tipom jer uz strast prema filmu svira i gitaru. Jako voli glazbu, zbog čega uvijek promatra odnos pozadinske glazbe i radnje u filmu.

PLUS

Tina Grgić

U 16 godina života snimila je mnogo filmova koji su bili na brojnim filmskim revijama i festivalima poput Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Dubrovnik Film Festivala, PSSST! Silent Film Festivala i Four River Film Festivala. Veseli je sudjelovanje u žiriju zbog razgovora i analiza filmova. Raduje se čuti druga mišljenja.

PLUS

Lea Magzan

Za sudjelovanje u žiriju prijavila se jer je zainteresirana za umjetnost, a budući da su filmovi sinteza svih umjetnosti, njih najviše voli. Zanima je kako je umjetnik došao na neku ideju i kako ju je ostvario. A voljela bi iskušati i svoje vještine u ocjenjivanju filmova.

PLUS

Klara Mišković

Za nju je život bez filma kao gitara bez žica. Uči svirati gitaru i glazba joj je velika strast, zato cijeni kada film ima dobru glazbenu podlogu. Mjuzikli i glazbeni filmovi su joj najdraži. Iako ima najdraži žanr, voli gledati različite filmove. Filmovi je smiruju i opuštaju te djeluju na nju kao vrsta terapije.

PLUS

Maja Vuković

Smatra film jednom od najmoćnijih umjetnosti jer je u mogućnosti promijeniti naš pogled na svijet i na svakoga utječe drugačije. Sudjelovanjem u žiriju želi dati svoj doprinos izboru filmova koje će gledati mladi. Posebno ju je potaknulo to što će se prikazivati filmovi iz raznih zemalja i tako nam približiti njihovu kulturu i način života.