MIDPOINT: Kako, zašto i gdje?

14/11 | ČETVRTAK | 16:00 
| Dvorana KIC
Preradovićeva 5
otvoreno za javnost

Tijekom predavanja, Soňa Morgenthalová publiku će provesti kroz dva glavna MIDPOINT-ova programa za razvoj projekta prvog i drugog filma, televizijskog projekta ili online serije – Feature Launch i TV Launch. Ako vam se po glavi mota dobra priča, pridružite nam se i otkrijte koje korake poduzeti kako biste je izgradili! Raspravu moderira Vladan Petković.

MIDPOINT je platforma za edukaciju i networking s ciljem razvoja scenarija i projekata, koja djeluje uz podršku Akademije izvedbenih umjetnosti u Pragu. Namijenjena je kreativnim timovima sastavljenima od scenarista, redatelja i producenata iz srednje i istočne Europe. MIDPOINT je aktivan cijele godine i organizira širok spektar programa.

SOŇA MORGENTHALOVÁ

Studirala je film i audiovizualnu kulturu na Masarykovu sveučilištu u Brnu, a tijekom studija je, između ostalog, stažirala na Češkoj televiziji i u produkcijskoj kući Stillking Films. Radila je kao TV-izvjestiteljica (2011. – 2012.) i voditeljica odnosa s javnošću, baveći se pretežno promocijom kulture i filma (2013. – 2014.). Preselivši u Prag 2015. godine, počela je raditi u agenciji za casting na nekoliko međunarodnih projekata kao što su Underworld: Krvavi ratovi, Smrt i život Johna F. Donovana i Ophelia, te TV-serijama Britannia i Sumrak templara (2015. – 2017.). U srpnju 2017. pridružila se MIDPOINT-u