Božanska ljubav

  • Gabriel Mascaro
  • Brazil, Urugvaj, Čile, Danska, Norveška, Švedska
  • 2019.
  • 100'
  • Divino amor

Godina je 2027. Iako nominalno i dalje sekularan, Brazil se ubrzano pretvara u religijsku distopiju gdje ljudi na putu doma umjesto po hamburgere skreću na porciju floskula kod drive-through propovjednika. Svrha je pojedinca da uđe u bogobojaznu bračnu zajednicu, a javni skeneri svima obznanjuju koja je žena trudna, a koja još nije. Novi poredak za birokratkinju Joanu prava je utopija. Strastveno predana vjeri, ona kafkijanski koristi svoju poziciju kako bi sabotirala razvode svojih klijenata, dok i sama očajnički pokušava zanijeti. Mascarova (Neonski bik – ZFF 2015.) neonom okupana futuristička drama, omamljujuće je ostvarenje u kojem se gospel i erotika miješaju kako bi ispripovijedali relevantnu priču o vjeri i moći.

Podnaslovi: HR, EN

Gabriel Mascaro

Brazilski redatelj, scenarist i umjetnik s adresom u Brazilu. Njegov prvi film Vjetrovi kolovoza (2014.) premijerno je prikazan u Locarnu. Uslijedio je Neonski bik (ZFF 2015.), ovjenčan nizom nagrada, uključujući Posebnu nagradu žirija u Veneciji. Božanska ljubav premijerno je prikazana na Sundanceu, a zatim i Berlinaleu.

Božanska ljubav

Režija
Gabriel Mascaro
Scenarij
Gabriel Mascaro, Rachel Ellis, Lucas Paraizo, Esdras Bezerra
Glumci
Dira Paes, Julio Machado, Emílio de Melo, Teca Pereira, Calum Rio, Mariana Nunes, Thalita Carauta
Direktor fotografije
Diego Garcia
Montaža
Livia Serpa, Eduardo Serrano, Fernando Epstein, George Cragg
Producent
Rachel Daisy Ellis, Sandino Saravia Vinay, Katrin Pors, Augusto Matte, Dan Wechsler, Jamal Zeinal Zade, Maria Ekerhovd, Anthony Muir, Eva Jakobsen, Mikkel Jersin
Produkcija
Desvia, Malbicho Cine, Snowglobe, Mer Films, Bord, Film i Vast, Globo FIlmes, Canal Brasil
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival 2019; Berlinale 2019; IndieLisboa 2019

Ostali filmovi iz ovog programa