Izvedba

  • Nicolas Roeg, Donald Cammell
  • UK
  • 1970.
  • 105'
  • Performance

Sadistički gangster Chas (James Fox) u bijegu pred mafijom pronalazi utočište u podrumu isprane rock zvijezde, Turnera (Mick Jagger), i njegove dvije djevojke, Lucy i Pherber (Anita Pallenberg). Njih dvojica otkrivaju da imaju mnogo toga zajedničkog te se između novopečenih sustanara razvija neobičan odnos ispunjen dekadencijom i psihološkim igrama na granici s ludilom. Pod utjecajem dinamične montaže i fragmentarne naracije identiteti se stapaju, a granica između zamišljenog i stvarnog briše. Zbog mračnog i raskalašenog tona filma te grafičkih prikaza nasilja, seksa i uživanja droga, distributeri su odgodili prikazivanje na dvije godine inzistirajući da se premontira.

Podnaslovi: HR

Nicolas Roeg, Donald Cammell

Nicolas Roeg je britanski snimatelj i redatelj. Kao direktor fotografije istaknuo se radom na filmovima Rogera Cormana (Maska crvene smrti, 1964.), Françoisa Truffauta (Fahrenheit 451, 1966.) i Richarda Lestera (Petulia, 1968.). U redateljski opus ubraja kritičke uspješnice Walkabout (1971.), Ne okreći se! (1973.) i Čovjek koji je pao na Zemlju (1976.).

Izvedba

Režija
Nicolas Roeg, Donald Cammell
Scenarij
Donald Cammell
Glumci
James Fox, Mick Jagger, Anita Pallenberg, Michele Breton, Ann Sidney, John Bindon, Stanley Meadows, Allan Cuthbertson, Anthony Morton
Direktor fotografije
Nicolas Roeg
Montaža
Antony Gibbs, Brian Smedley-Aston, Frank Mazzola, Tony Palmer
Producent
Sanford Lieberson
Produkcija
Goodtimes Enterprises
Festivali i nagrade
Viennale 1995; Karlovy Vary Int'l Film Festival 2008; Istanbul Int'l Film Festival 2019

Ostali filmovi iz ovog programa