Ljeto u Madridu

  • Jonás Trueba
  • Španjolska
  • 2019.
  • 129'
  • La virgen de agosto

Ljeto je u Madridu i nepodnošljiva vrućina većinu je stanovnika potjerala iz grada. Na pragu 33., Eva kao izraz svoje vjere odlučuje sparne dane kolovoza provesti s onima koji ostaju. Dok ulice vrve feštama koje turistima i lokalnom stanovništvu nude spas od žege, Eva koristi priliku i upoznaje različite ljude kojima pokušava pomoći. U kratkotrajnim susretima i neočekivanim avanturama, doživjet će brojna otkrića i pronaći olakšanje za svoj unutarnji nemir. Kako bi postigao što veću autentičnost ženske protagonistice, redatelj Jonás Trueba scenarij je pisao u suradnji s glavnom glumicom Itsasom Aranom. Film je premijerno prikazan u Karlovim Varima gdje je dobio Posebno priznanje žirija.

Podnaslovi: HR, EN

Jonás Trueba

Redatelj i scenarist. Za Todas las canciones hablan de mí (2010.) nominiran je za nagradu Goya za najboljeg novog redatelja. Uslijedili su Los ilusos (2013.), Los exiliados románticos (2015.), te La reconquista (2016.), koji je uvršten u natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Njegov najnoviji film, Ljeto u Madridu, nagrađen je u Karlovim Varima.

Ljeto u Madridu

Režija
Jonás Trueba
Scenarij
Jonás Trueba, Itsaso Arana
Glumci
Itsaso Arana, Vito Sanz, Isabelle Stoffel, Joe Manjon, María Herrador, Luis Heras, Mikele Urroz, Naiara Carmona, Simon Pritchard, Sigfrid Monleón, Francesco Carril, Violeta Rebollo
Direktor fotografije
Santiago Racaj
Montaža
Marta Velasco
Producent
Javier Lafuente
Produkcija
Los ilusos films
Festivali i nagrade
Karlovy Vary Int'l Film Festival 2019 – Special Jury Mention; San Sebastián Int'l Film Festival 2019

Ostali filmovi iz ovog programa