Rasprodane projekcije obilježile prva tri dana!

Rasprodane projekcije filmova iz glavnog natjecateljskog programa, deset posto više prodanih karata u pretprodaji, redovi na kinoblagajnama i ogroman interes – ne samo za večernje, nego i za jutarnje te popodnevne projekcije na nizu lokacija s obje strane Save obilježile su početak sedamnaestog ZFF-a.

Sezonu rasprodanih ulaznica otvorio je prvi film iz programa Ponovno s nama Jojo Rabbit, a u prva tri dana rasprodano je i svih pet projekcija filmova iz glavnog natjecateljskog programa dugometražnog filma u kinu Tuškanac. Izrazito smo sretni što je publika u tolikom broju i s velikim interesom u petak i subotu dočekala redateljice Enu Sendijarević i Ivanu Mladenović na projekcijama njihovih debitantskih ostvarenja Negdje lijepo i Ivana Grozna, a sjajan niz nastavili su Monos, Visoka djevojka i Patrick.

Ovogodišnje brojke i upiti koji neprestano stižu u naše inboxe – ima li još ulaznica i hoće li se to moći gledati u kinima i nakon ZFF-a – još jednom pokazuju da je zagrebačka publika itekako željna novih kvalitetnih naslova i nije se spremna odreći rituala zajedničkog gledanja filmova u kinu.

Hvala najboljoj publici na svijetu!