Pitching forum Industrije Mladost!

16/11 |  SUBOTA | 10:30 | F22
Frankopanska 22
otvoreno za javnost

Program Industrija Mladost! završava pitching forumom studentskih projekata. Mladi scenaristi i redatelji predstavit će svoje projekte panelu predstavnika postprodukcijskih studija iz regije. Najbolji projekt dobit će nagradu u obliku korištenja njihovih usluga postprodukcije. Sudionici pitchinga imaju na raspolaganju sedam minuta za predstavljanje i sedam minuta za odgovaranje na pitanja.

Uz Pitching forum prikazat ćemo film koji je 2017. godine osvojio nagradu za najbolji pitching, Šafarikova 19 Lane Pavkov.

__________________________________________________________________________

Partneri i nagrade

Vizije – savjetovanje, razrada projekta i tri dana rada u studiju na izradi postprodukcije slike
Šesnić&Turković – izrada filmskog plakata

Članovi panela:

Tom Vujnović (Vizije), Goran Turković (Šesnić&Turković), Marta Fernandes (Midas Filmes)

ADU Zagreb, Hrvatska

Marko Dugonjić, Suzana Erbežnik

ŽEĐ NA MJESEČINI

Damjan, Zlatna i njihova majka Elizabeta potomci su bana Josipa Jelačića. Oni su ujedno i vampiri. Iako Elizabeta pronalazi načine da prežive, a da ne povrijede ljude, ponekad je to na štetu vlastite djece. Njoj u inat, Damjan se iseljava iz stana kako bi započeo revoluciju u borbi za prava vampira.

AGRFT Ljubljana, Slovenija

Martin Anton Emeršič, Dejan Ulaga

OLUJA

U šetnji starom šumom sa svojim psom, samotni lovac Cvetko nailazi na morsku školjku. Kasnije, tijekom rutinskih ophodnji, on pronalazi još stvari koji tu ne pripadaju. Postaje paranoičan i sve opsjednutiji pronalaskom izvora tajnovitih predmeta. Sve dok jedne noći netko ne ukrade njegov alat.

ASU Sarajevo, BiH

Almir Zoletić, Ismira Mašić

JOŠ PET MINUTA

Nakon svađe s roditeljima Selma odlazi u pub. Ondje svom dečku Dini kaže da neće upisati fakultet jer njezini roditelji nemaju novac. Kada joj on prigovori, Selma ljutito odlazi, no putem odlučuje prodati lančić koji joj je Dino poklonio i njime platiti studij. Rok za upis je taj dan i ona kreće u utrku s vremenom.

FDU Beograd, Srbija

Anica Ražnatović, Anđela Zebić

IVAN VASILJEVIĆ NIJE IMAO SREĆE

Muškarac se budi nasred polja teško ranjen. Posljednjim snagama dovlači se do obližnje ceste nadajući se spasu. No auti samo prolaze pored njega te on gubi nadu i čeka smrt. U tom trenutku pomaže mu jedan bračni par. Ipak, putem se počnu premišljati.

FDU Cetinje, Crna Gora

Andrija Mugoša, Iva Kasalica

RIKVERC

Jovan i Sanja odlaze na godišnji odmor. Tijekom putovanja Sanja odluči da bi mogli zaigrati igru u kojoj se prvi put upoznaju. Kako polako otkrivaju svoje nepoznate strane, igra se sve više primiče tragičnom završetku.

FDU Skopje, Makedonija

Batuhan Ibrahim, Ajdin Islami

JEDNE NOĆI

Jill je studentica na razmjeni u Makedoniji. Tijekom noćnog izlaska s prijateljicom osjeti bol u trbuhu i odlazi u bolnicu. Ondje je kaos zbog prometne nesreće u kojoj je stradao političar, a njezin je doktor muškarac koji joj je u klubu dao drogu. Doktor otkriva da je Jill trudna, no ona to niječe.

AU Nova Gorica, Slovenija

Sagar Gahatraj, Carolina Silveira

LUDI ZA AUTIMA

Stari farmer želi skupi auto kakav ima njegov susjed pa se zapošljava u autopraonici gdje ga šef izrabljuje. Farmer nastavlja raditi sve dok se ne razboli i slučajno ošteti skupi automobil. Kako bi ga otplatio, mora prodati dio svoje farme zbog čega gubi neovisnost i nema mu druge nego pronaći novog šefa.