Radionica: Televizijsko pripovijedanje

10/11 – 12/11 | Hrvatski glazbeni zavod

zatvoreno za javnost

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira radionicu koju će voditi iskusne stručnjakinje Hayley McKenzie i Kay Stonham iz tvrtke Script Angel. Cilj je radionice širenje znanja i razumijevanja sudionika za televizijsko pripovijedanje te unaprjeđenje dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu.

Radionica će se ponajprije baviti televizijskim pripovijedanjem, pripremom projekata za tržište i pronalaženjem koproducenata. Televizijsko pripovijedanje uključuje evaluaciju projekta, s naglaskom na procjeni njegove prikladnosti televizijskom formatu, zatim žanr u TV serijama, razvoj likova, pokretače same priče, razlike u strukturiranju serijske i epizodne priče i njihov suodnos, ideje za daljnje sezone, mjesto i vrijeme radnje te stil i ton serije.

Radionica će obuhvatiti kombinaciju pojedinačnih prezentacija svim timovima (detaljnija analiza pojedinačnih projekata i pružanje savjeta za njihovo poboljšanje), zajedničku diskusiju te vrijeme potrebno za razvoj svakog projekta.

vodteljica radionice

Hayley McKenzie

Hayley McKenzie osnivačica je i direktorica tvrtke Script Angel unutar koje nudi profesionalnu pomoć pri razvoju programa za scenariste. Ima više od 20 godina iskustva u razvijanju scenarija za dugometražne filmove i televizijske drame.

voditeljica radionice

Kay Stonham

Kay Stonham je nagrađivana scenaristica, umjetnica i teoretičarka filma i medija s više od 40 godina iskustva.