Eia i sove

  • Anu Aun
  • Estonija
  • 2018
  • 90'
  • Eia jõulud Tondikakul

U središtu ovog pustolovnog obiteljskog filma desetogodišnja je Eia čiji prezaposleni roditelji nikada nemaju dovoljno vremena za nju. Kako se bliži Božić, a oni moraju na poslovni put, roditelji Eiju šalju na jug Estonije kako bi zimske praznike provela na udaljenoj farmi ostarjelog šumskog čuvara. Našoj gradskoj djevojčici isprva se čini da je došla u pravu zabit. No posjed okružen misterioznom, starom šumom otkrit će Eiji čudesnu prirodu i divlje životinje, a tu će sklopiti i nova prijateljstva. Pritom će otkriti i jednu dobro čuvanu obiteljsku tajnu. Kulturna zaklada Estonije filmu je dodijelila Posebnu nagradu te nagrade za najbolju glumicu (Paula Rits) i skladatelja (Sten Šeripov).

Podnaslovi: HR

Anu Aun

Redateljica, producentica i scenaristica. Suosnivačica produkcijske kuće Luxfilm. Njezini kratki filmovi prikazani su na festivalima u Clermont-Ferrandu, Tampereu i Montrealu. Godine 2016. snimila je prvi dugometražni film, Polaarpoiss. Eia i sove njezin je drugi cjelovečernji film.

Eia i sove

Režija
Anu Aun
Scenarij
Anu Aun
Glumci
Paula Rits, Siim Oskar Ots, Jaan Rekkor, Märt Pius, Priit Pius, Priit Võigemast, Mirtel Pohla, Liis Lemsalu, Tambet Tuisk, Juhan Ulfsak, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld
Direktor fotografije
Heiko Sikka E.S.C.
Montaža
Margo Siimon
Producent
Maie Rosmann-Lill, Maario Masing
Produkcija
Luxfilm, Kinosaurus Film
Festivali i nagrade
Black Nights FF Just Film Youth and Children's Festival 2018; Giffoni Film Festival 2019; Zlín Film Festival 2019

Ostali filmovi iz ovog programa