Mlada ljubav

  • Selma Vilhunen
  • Finska, Nizozemska, Švedska
  • 2018.
  • 102'
  • Hölmö nuori sydän

Srednjoškolci Kiira i Lenni tek su se zaljubili, a već očekuju dijete. Za dvoje tinejdžera iz obitelji samohranih roditelja budućnost je neizvjesna. No oni su nepokolebljivi u svojoj odluci da ostanu zajedno i osnuju obitelj. Obveze nenadane odraslosti s vremenom postaju previše za Lennija koji odušak pronalazi u društvu starijeg radikalnog desničara Jannea i počne zanemarivati Kiiru. Pod Janneovim utjecajem Lenni unosi nered u svoje multietničko susjedstvo. Dok Kiirina trudnoća odmiče, on će morati odlučiti želi li napokon odrasti i preuzeti odgovornost za vlastite postupke. Mlada ljubav bio je finski kandidat za Oscara, a proglašen je i najboljim filmom u programu Generacija 14plus ovogodišnjeg Berlinalea.

Podnaslovi: HR, EN

Selma Vilhunen

Cijenjena finska redateljica i scenaristica kratkih filmova i dokumentaraca. Suosnivačica produkcijske kuće Tuffi Films. Njen kratki film Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2012.) nominiran je za Oscara. 2016. režirala je svoj prvi dugometražni film Djevojka zvana Varpu (ZFF 2018.), premijerno prikazan u Torontu.

Mlada ljubav

Režija
Selma Vilhunen
Scenarij
Kirsikka Saari
Glumci
Jere Ristseppä, Rosa Honkonen, Pihla Viitala, Ville Haapasalo, Abshir Sheikh Nur
Direktor fotografije
Lisabi Fridell
Montaža
Michal Leszczylowski, Yva Fabricius
Producent
Elli Toivoniemi, Venla Hellstedt, Annemiek van der Hell, Nima Yousefi
Produkcija
Tuffi Films, Windmill Film, Hobab
Festivali i nagrade
Toronto Int'l Fiml Festival 2018; Berlinale 2019 – Generation 14plus – Best Film; Sarajevo Film Festival 2019; Giffoni Film Festival 2019

Ostali filmovi iz ovog programa