Čudo Sargaškog mora

  • Syllas Tzoumerkas
  • Grčka, Njemačka, Nizozemska, Švedska
  • 2019.
  • 121'
  • To thávma tis thálassas ton Sargassón

U malom mjestu na zapadu Grčke, poznatom po uzgoju jegulja, dvije žene vode usamljeničke živote i žude za odlaskom. Nekoć ambiciozna policajka Elisabeth bila je prisiljena preseliti se iz Atene prije deset godina i sada proživljava dane u mamurluku, bez imalo radosti i podložna nenadanim izljevima glasne agresivnosti. Rita je tiha i tajanstvena sestra lokalnog pjevača, zaposlena u mrijestilištu jegulja. Kada lokalnu zajednicu potrese iznenadna smrt, tajne skrivene u močvari počinju izranjati na površinu, a životi dviju žena počinju se prepletati. Film je premijerno prikazan u programu Panorama filmskog festivala u Berlinu.

Podnaslovi: HR

Syllas Tzoumerkas

Kazališni i filmski redatelj, glumac i scenarist. Za kratkometražni film Ta matia pou trone o (1999.) nagrađen je u Karlovim Varima, dok mu je dugometražni prvijenac, Hora proelefsis (2010.), premijerno prikazan na Međunarodnom tjednu kritike u Veneciji. Njegov drugi cjelovečernji film, I Ekrixi (2014.), premijeru je imao u Locarnu.

Čudo Sargaškog mora

Režija
Syllas Tzoumerkas
Scenarij
Youla Boudali, Syllas Tzoumerkas
Glumci
Angeliki Papoulia, Youla Boudali, Christos Passalis, Argyris Xafis, Thanasis Dovris, Laertis Malkotsis, Maria Filini, Michalis Kimonas, Michalis Kimonas, Michalis Mathioudakis
Direktor fotografije
Petrus Sjövik
Montaža
Andreas Wodraschke
Producent
Maria Drandaki, Titus Kreyenberg, Ellen Havenith, Olle Wirenhed, Anthony Muir
Produkcija
Homemade Films, unafilm, PRPL, Kakadua Filmproduktion, Film i Väst, ZDF/ARTE, ERT, NOVA
Festivali i nagrade
Berlinale 2019; Karlovy Vary Int'l Film Festival 2019; Istanbul Film Festival 2019; Crossing Europe 2019

Ostali filmovi iz ovog programa