Koko-di Koko-da

  • Johannes Nyholm
  • Švedska, Danska
  • 2019.
  • 85'
  • Koko-di Koko-da

Turobna horor-bajka o odnosu bračnog para pogođenog teškom tragedijom. Tri godine nakon smrti kćeri, odnos supružnika Elin i Tobiasa ozbiljno je narušen. Par odlučuje otići na kampiranje u prirodu kako bi pokušao prevladati traumu i ponovno se zbližiti. U šumi susreću sablasnog cirkusanta odjevenog u bijelo i njegovu pratnju. Grupa ih ubrzo počinje mučiti u nizu jezivih snolikih epizoda koje prerastaju u neizdržljiv psihički teror. Film je prikazan u natjecateljskim programima Sundancea i Rotterdama.

Podnaslovi: HR

Johannes Nyholm

Filmski i likovni umjetnik aktivan na području filma, videa i animacije. Magistrirao je film, umjetnost i nove medije. Autor je nekoliko animiranih filmova i mnogo glazbenih spotova prikazivanih na televiziji, festivalima i u galerijama. Njegov prvi igrani film Giant, (2016.) prikazan je u Torontu i nagrađen na festivalu u San Sebastiánu.

Koko-di Koko-da

Režija
Johannes Nyholm
Scenarij
Johannes Nyholm
Glumci
Leif Edlund, Ylva Gallon, Katarina Jacobson, Peter Belli, Morad Khatchadorian, Brandy Litmanen
Direktor fotografije
Johan Lundborg, Tobias Höiem-Flyckt
Montaža
Johannes Nyholm
Producent
Johannes Nyholm, Maria Møller Christoffersen
Produkcija
Johannes Nyholm Produktion, Beofilm
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival 2019; Int'l Film Festival Rotterdam 2019; Göteborg Film Festival 2019; Fantasia Int'l Film Festival 2019 – Camera Lucida Award by AQCC Jury

Ostali filmovi iz ovog programa