Mliječni zubi

  • Shannon Murphy
  • Australija
  • 2019.
  • 117'
  • Babyteeth

Kada se bolesna tinejdžerka Milla (Eliza Scanlen – Oštri predmeti) zaljubi u Mosesa, sitnog dilera s fudbalerkom i istetoviranim licem, njezini roditelji (Ben Mendelsohn – Životinjsko carstvo, Essie Davis – Babadook) isprva su prestravljeni. No mlada romansa u Milli budi novu glad za životom, te roditelji bacaju oprez kroz prozor i puštaju da se stvari razviju svojim tijekom. Potencijalna katastrofa pretvara se u veličanstveni kaos u kojem će obitelj Finlay i njihovi ekscentrični prijatelji naučiti prepustiti se i uživati u nepredvidivostima života. Toby Wallace za ulogu je Mosesa u Veneciji osvojio nagradu Marcello Mastroianni za najboljeg mladog glumca.

Podnaslovi: HR, EN

Shannon Murphy

Nagrađivana kazališna redateljica i suautorica. Njezin diplomski kratkometražni film, Kharisma, prikazan je na festivalima u Cannesu, Torontu, Palm Springsu i drugdje. Autorica je epizoda australskih hit serijala Rake, Love Child, Offspring i Sestre. Jedna je od redateljica treće sezone serije Killing Eve.

Mliječni zubi

Režija
Shannon Murphy
Scenarij
Rita Kalnejais
Glumci
Eliza Scanlen, Toby Wallace, Emily Barclay, Eugene Gilfedder, Essie Davis, Ben Mendelsohn
Direktor fotografije
Andrew Commis
Montaža
Steve Evans
Producent
Alex White
Produkcija
Whitefalk Films
Festivali i nagrade
Venice Film Festival 2019 – Marcello Mastroianni Award for Best New Talent (Toby Wallace); BFI London Film Festival – First Feature Competition Award

Ostali filmovi iz ovog programa