Pazi na djecu

  • Dag Johan Haugerud
  • Norveška, Švedska
  • 2019.
  • 157'
  • Barn

Za vrijeme školskog odmora na igralištu u predgrađu Osla dolazi do prepirke između trinaestogodišnje Lykke, kćeri istaknutog laburista, i njenog prijatelja Jamieja, sina poznatog političara desnice. U nejasnim okolnostima Jamie biva ozlijeđen i završi u bolnici gdje ubrzo premine. Tešku situaciju dodatno će zakomplicirati kontradiktorne verzije priča o tome što se zapravo dogodilo. Je li riječ o nevinoj igri koja je pošla po zlu ili nečemu puno ozbiljnijem? Izgubljeni u moralnom labirintu, odrasli će biti prisiljeni suočiti se s vlastitim konfliktnim stavovima i emocijama te pronaći svoj put van. Film je premijerno prikazan na Danima autora u Veneciji.

Podnaslovi: HR, EN

Dag Johan Haugerud

Norveški pisac, scenarist, redatelj i knjižničar. Kao novinar i dramatičar surađivao je s različitim plesnim i kazališnim kućama. Objavio je četiri romana. Kao redatelj je debitirao kratkim filmom 16 levende klisjeer (1998.). Za svoj prvi film Som du ser meg (2012.) osvojio je Nagradu norveških kritičara i četiri nacionalne nagrade Amanda.

Pazi na djecu

Režija
Dag Johan Haugerud
Scenarij
Dag Johan Haugerud
Glumci
Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Brynjar Åbel Bandlien, Anne Marit Jacobsen, Ella Øverbye, Andrea BræinHovig, Hans Olav Brenner, Tone Danielsen
Direktor fotografije
Øystein Mamen
Montaža
Jens Christian Fodstad
Producent
Yngve Sæther, Erik Hemmendorff, Tomas Eskilsson
Produkcija
Motlys A/S, PlattformProduktion, Film iVäst
Festivali i nagrade
Venice Int'l Film Festival 2019

Ostali filmovi iz ovog programa